Krajský přebor mládeže Ústeckého kraje 2022

Přebor mládeže je poslední námi pořádanou soutěží v jarním období. Letos ho ale ne a ne uspořádat. Kvůli špatnému počasí jsme termín 2x odložili, až nakonec místo 9. dubna, potom 16. dubna, jsme ho uspořádali až 23. dubna. Ale vyplatilo se počkat, protože tentokrát počasí opravdu vyšlo. Čeho bylo ale pomálu, byli tentokrát soutěžící. Tady musím sebekriticky zhodnotit, že od nás z klubu byla letos velmi malá účast a o postup na MČR soutěžili jen 3 varnsdorfští. Vilémov přijel  tentokráte v plném počtu a startovní „políčko“ soutěžících doplnili 2 svěřenci od Petra Budaie.  Kromě těchto tradičních účastníků z jiných klubů nedorazil nikdo další. Startovní pole tak čítalo jen 11 dětí. Přesun na plochu a nástup před zahájením soutěžních letů proběhl po deváté hodině ranní a krátce před desátou bylo soutěžní zápolení odstartováno. Ukončení soutěže bylo vyhlášeno na 14.00 hod.

Myslím že všichni soutěžící, vedoucí i časoměřiči si užívali sobotního hezkého počasí s velmi slabým větrem. Bylo to znát i na letových časech modelů a kdo se „trefil“, letěl dlouho a daleko. A to včetně vystřelovadel, které mimo soutěž někteří účastníci zalétávali.

Díky menšímu počtu soutěžících jsme všechno krásně stíhali a já jsem tak mohl průběžně sčítat výsledky a následně připravovat diplomy. Ceny jsem měl dopředu připravené, proto s ukončením posledního soutěžního letu mohlo během chvilky dojít k přípravě vyhodnocení. A protože nás bylo málo a všechny potřebné věci jsme měli s sebou, rozhodli jsme se tentokrát udělat nástup a vyhodnocení soutěžících na ploše letiště. Kromě F1G kategorie se létaly všechny ostatní především v mladších žácích a starších žácích, junior byl pouze jeden. Protože nebyl vznesen žádný protest, vyhlásili jsme výsledky všech kategorií. Děti dostaly medaili, diplom a drobné ceny.

Našim dětem se bohužel letos nedařilo a ani jeden z kluků nenalétal požadované nominační limity. To znamená, že se letošního MČR mládeže nezúčastníme. Škoda. O to větší motivace se na příští rok lépe připravit.

Rád bych poděkoval všem časoměřičů, kteří nám pomohli s měřením soutěžním letů, Aeroklubu Česká Lípa za poskytnutí letištní plochy a za finanční podporu SMČR, KLeM a městu Varnsdorf.

Kompletní výsledky ZDE. Foto ZDE.

MP

Napsat komentář