Nejsevernější házedlo 2020 – 27. ročník

Kde jsou ty časy, kdy jsme se brodili sněhem a dojít si pro házedlo stovky metrů byla pořádná dřina. V posledních letech, a letos obzvlášť, soutěžní klání na pláních u Mikulášovic, připomíná spíše jarní soutěž než závody, které v minulosti probíhaly v nejchladnějších měsících roku.

Letošní ročník byl kompletně bez sněhu a troufám si říct, že snad nejteplejší v historii. Ve dnech 11. a 18. ledna a 1. února proběhla obvyklá tři dvou kola za standardní účasti modelářů především z LMK Varnsdorf a Vilémov. Protože i vítr vyšel nakonec významně lépe než bylo předpovídáno, mohla se odlétat všechna soutěžní kola.

Tak jako každý rok, i letos proběhlo vyhodnocení v restauraci U Pytláka v Lipové a jak je u Vilémovského klubu zvykem každý z mladých modelářů si odnesl alespoň malou pozornost a diplom.

Jak to všechno dopadlo si můžete detailně prohlédnout ve výsledkové listině ZDE. Za varnsdorfský klub bych rád vyzdvihl výkony kluků Michala Sochalského, který obsadil 2. místo v mladších žácích a Matěje Uhereka, který obsadil 3. místo v starších žácích, přesto že to byly jeho první takové závody. Z dospěláků zaválel Standa Rudinský, který se svým kruhovým hodem získal 1. místo v seniorech.

Kuriozitou nakonec bylo předvedení kruhového hodu dvou házedel současně, které ukázal Jan Štohanzl. Snímkové video ZDE ukazuje průběh hodu a ostatní foto ze soutěže najdete ZDE.

Napsat komentář