Varnsdorfská hala 1. ročník

Dne 8. února 2020 jsme uspořádali novou soutěž pod názvem Varnsdorfská hala, kde jinde než ve Varnsdorfské sportovní hale, a přidali si tak do soutěží, které náš klub pořádá, i kategorii F1N a A6. Tedy halová házedla a halové modely poháněné gumovým svazkem. Tímto 1. ročníkem bych rád zahájil novou soutěžní tradici klubu.

Přiznávám, že jsem měl od počátku obavy, zda někdo přijede a kolik že se nás sejde, a to i přesto, že jsme tuto plánovanou soutěž avizovali dopředu na halových závodech některých dalších klubů. Přeci jen práce se zorganizováním soutěže je hodně a Varnsdorfský klub halovou soutěž volných modelů v minulosti nepořádal. Finance, sponzoři, časoměřiči i hala byly zajištěny tak pojďme do toho …

Nastal den závodů, nervozita se stupňovala. S osmou hodinou ranní bylo jasné, že sami v hale nezůstaneme a v devět hodin již byly lavičky podél stěn haly obsazené soutěžícími. Nakonec se jich sešlo 36 a počty startů, které bylo třeba odlétat, slibovaly létání do pozdních odpoledních hodin. Tady si dovolím doplnit trochu statistiky protože mě to prostě zajímalo.

V kategorii F1N odlétalo 33 závodníků celkem 261 soutěžních hodů, v kategorii A6 startovalo 24 soutěžících a odlétali celkem 135 startů!

Na úvodním nástupu byli soutěžící seznámeni s časovým rozvrhem závodů a byli jim představeni časoměřiči: Pavel Lupoměský, František Hovorka, Josef Železný.

V 10 hodin po ukončení volného tréninku, byly odstartovány soutěžní lety kategorie F1N. Létalo se po dvojicích dle pořadí přihlášených soutěžících. Všech devět soutěžních kol se stihlo odlétat na čas a mohli jsme tak celých 45 minut využít na sčítání výsledků a napsání diplomů. A protože nedisponuji krasopisectvím, požádal jsem o spolupráci Danu Slukovou a společně jsme diplomy vypsali. Ve 12:45 bylo vyhlášení výsledků, tak aby soutěžící kteří nelétají v kategorii A6 mohli odjet. Za své výkony si zaslouží vyzvednout Jiří Tůma, který získal 1. místo v seniorech, náš Kája Štefan za 1. místo ve starších žácích a také náš Jakub Miloschewitsch, který se umístil na prvním místě v mladších žácích.

Soutěžní lety kategorie A6 začaly krátce po 13. hodině a trvaly necelé 4 hodiny. Nejvíce modelů, z těch co byly k vidění, byly A6 Jirky Kaliny a chvílemi bylo pro časoměřiče náročné uhlídat ten „svůj“ měřený model v chumlu 3 – 4 stejných modelů dalších soutěžících. Přesto, že jsem byl přesvědčen, že na polštářích pokrývajících strop Varnsdorfské haly nemůžou A6 uvíznout a nám se to při trénincích nikdy nepodařilo, byli jednotlivci, kterým tam letadlo uvízlo a některým i opakovaně. Vždy se ale podařilo letadlo sundat. Čas na soutěžní lety se ukázal jako dostatečný a většina soutěžících odlétala všech 6 kol. Pravda za hojných výzev časoměřičů „létáme!“.

Sepsání výsledků a spočítání výsledovky následovalo, pro napsání diplomů jsem oslovil tentokrát jednu z přihlížejících maminek a mohli jsme provést vyhlášení výsledků kategorie A6. Opět vyjmenuji tři nejlepší: Míša Sochalský 1. místo mladší žáci, Kája Štefan 1. místo starší žáci, oba členové LMK Varnsdorf, a v seniorech získal 1. místo Josef Kubeš. Kompletní výsledky může prostudovat ZDE Sepsání výsledků a spočítání výsledovky následovalo, pro napsání diplomů jsem oslovil tentokrát jednu z přihlížejících maminek a mohli jsme provést vyhlášení výsledků kategorie A6. Opět vyjmenuji tři nejlepší: Míša Sochalský 1. místo mladší žáci, Kája Štefan 1. místo starší žáci, oba členové LMK Varnsdorf, a v seniorech získal 1. místo Josef Kubeš. Kompletní výsledky může prostudovat ZDE.

Co říci na závěr, jsem rád, že se soutěž povedla, a i přes drobné nedostatky vše probíhalo dle plánu. Je tedy do příště co zlepšovat. Velká spokojenost s účastí soutěžících, kteří k nám přijeli. Opravdu velká radost z umístění našich členů, především v dětských kategoriích – konečně je vidět práce, kterou do nich na kroužcích vkládáme. Ano, nenechali jsme v žákovských kategoriích ani jedno 1. místo ani Vilémovu, ale ani nikomu jinému.

V průběhu celé soutěže intenzivně pořizoval fotografie Lukáš Hubálek, kterého jsem na zdokumentování závodů přizval. Po obdržení fotek jsem se ujistil, že to byla správná volba. Fotky byly kvalitní, moc pěkné a většina tak „velká“, že jsme je museli přeformátovat, protože byl problém s jejich ukládáním. Lukáši ještě jednou díky za pořízení skvělých fotek. Fotografie z celé akce si můžete prohlédnout ZDE.

Poděkování si zaslouží časoměřiči, kteří po celý den neúnavně měřili a zapisovali letové časy.

Hlavními sponzory akce bylo město Varnsdorf a místní pivovar Kocour – děkujeme.

Napsat komentář