Krajský přebor mládeže Ústeckého kraje 2023

Letošní jarní počasí je prostě hrůza. Stěžují si na něj všichni pořadatelé leteckomodelářských soutěží a doufají ve zlepšení. Letošní jaro je apríl se vším všudy. Ani my společně s Vilémovem nemáme odlétané poslední kolo Nejsevernějšího házedla a doufáme, že se počasí konečně umoudří, abychom to dolétali. Varnsdorfskou jarní jsme taky kvůli počasí odložili, a tak není divu, že jsem  s obavami sledoval vývoj počasí na 8. 4., kdy jsme měli pořádat přebor mládeže. Vlastně až do pátku jsme čekali, jak se počasí vyvine a nakonec jsme i trochu zariskovali. „Jdeme do toho„ padlo nakonec rozhodnutí v pátek odpoledne. Domluvení časoměřiči potvrdili účast a tak jsme za deště a mlhy v sobotu ráno na 8:30 vyráželi do České Lípy na letiště. Na letišti už naštěstí nepršelo a tak po nástupu a připomenutí si pravidel byla před desátou hodinou zahájena soutěž. Nebylo na co čekat, předpověď nebyla nic moc a blížící se déšť nám hrozil.

Sešla se obvyklá parta z Vilémova, z Varnsdorfu a pár dětí z Liberce a Loun. Účast našich dětí byla nízká, nedorazili ani naši junioři. Počasí se nad námi nakonec slitovalo a nechalo nás celou soutěž odlétat bez deště, a tak se náš risk vyplatil. Jedinou komplikací tak byly uvízlé modely na řadě stromů, které lemují pole sousedící s letištěm. Vítr foukal tentokrát téměř kolmo na letištní plochu  a tak P30, A3 a A1 pravidelně přelétali nad stromy, ti méně šťastní ale uvízli. Přišli proto na řadu teleskopické tyče nebo šnůry na sundání modelů. Protože soutěžní model dá spoustu práce a hlavně ten dobře seřízený je škoda na stromě nechat, vrátili se někteří soutěžící k sundávání a záchraně modelů ještě i po soutěži.

Rád bych poděkoval všem časoměřičům, že dorazili i přes nepříznivou předpověď a svého úkolu se zhostili na jedničku. Krajský pohár mládeže Ústeckého kraje jsme tedy odlétali a to také díky přispění KLeM a měst Rumburk a Varnsdorf.

Výsledky všech soutěžících najdete ZDE. Po celou soutěž pořizoval Vláďa Svoboda fotografie, které si můžete prohlédnout ZDE.

Napsat komentář