Varnsdorfská hala 2. ročník

Druhou naší plánovanou soutěží letošního roku byla opět hala, jen tentokrát v podání halových házedel F1N a gumáčků A6. Po vydařeném prvním ročníku a následném zrušení soutěže kvůli covidu v roce 2021, jsem byl zvědav, jak pokračování soutěže druhým ročníkem dopadne. Všechny přípravy probíhaly bez zádrhelů, a tak v týdnu před závody bylo všechno přichystáno na zahájení. Sice stále panovala obava, kolik se dostaví soutěžících kvůli nařízenému testování ve firmách a školách a následným karanténám, ta se ale rozplynula úderem desáté hodiny sobotního dopoledne, kdy se hala zaplnila soutěžícími. Mezi nejpočetnější patřili varnsdorfští modeláři, aby ne na domácí půdě, dále pak vilémovští modeláři, ale nechyběli ani vzdálenější kolegové např. z Karlových Varů.

Modeláři s chutí soutěžit tedy byli, nezbývalo než vyhlásit nástup a soutěž kategorie halových házedel F1N krátce po desáté hodině dopolední odstartovat. Celkově v této kategorii soutěžilo 26 soutěžících. Model průběhu soutěže byl standardní, tedy 3×3 lety což většina soutěžících dobře zná, jen někteří naši nováčci z řad dětí měli ze začátku problém s nahlášením se časoměřičům. Ale to natrénujeme. Letos se role časoměření ujali kluboví  kolegové Václav Cerman a Josef Železný, které zastřešoval hlavní bodovač Pavel Lupoměský. Ten, coby startér, také vyvolával soutěžící na start. No a já jakožto ředitel soutěže, vedoucí dětí a také soutěžící v jedné osobě jsem tak nějak pendloval mezi vším.

Blížilo se poledne a nám stále chyběla odlétat část třetího kola. Zatímco poslední soutěžící odlétávali své poslední tři tety, my jsme již u odlétaných soutěžících počítali časy a připravovali vyhlášení výsledků házedel F1N. Ve 13:00 jsme tak konečně mohli zavelet nástup a vyhlásit konečné výsledky. Umístění všech soutěžících F1N najdete ZDE.

Mezi naše nejúspěšnější patřili: Adam Vomáčka – mladší žák 1.místo, Matěj Kapias – mladší žák 3. místo, Václav Šulc v juniorech 1. místo a Julie Hladíková v juniorech 3. místo. V kategorii dospělých jsme na letové časy 38-40s pánů Mihulky a Tůmy nestačili a náš nejúspěšnější dospělý soutěžící Petr Brož skončil na 5. místě.

Rozdali jsme diplomy a ceny, každé z dětí, jak je naším zvykem, obdrželo diplom a nějakou drobnost bez ohledu na umístění. Ti, co v odpolední soutěži již nepokračovali, se rozjeli k domovu, zatímco několik soutěžících létající jen v kategorii A6 naopak dorazilo.

Krátce po 13. hodině jsme zahájili soutěž halových modelů poháněných gumou, na kterou se dostavilo celkem 20 soutěžících ze všech věkových kategoriích. Časoměřiče jsem cíleně posílil o Jindru Štrubínského, aby měla soutěž spád, ale i přesto se občas stála fronta na start. Oproti minulému ročníku nám častěji modely zůstávaly viset někde na stropě a špatně se sundávaly.

Celkově lze říci, že dosažené časy byly o něco kratší než v minulém ročníku, ale jak u koho. K vidění byly i pěkné lety přesahující 5 minut. Nejlepší čas soutěže zaletěl z dospěláků náš  Eugen Belo (5 min. 20 sec.) a v žácích Nela Trantinová 3 min. 14 sec. z Vilémova. Všech 6 kol kategorie A6 nám nakonec trvalo odlétat až do 17 hodin. a i tak někteří soutěžící část soutěžních letů vynechali.

Opět následovalo spočítání výsledků, vypsání diplomů a vyhlášení nástupu. Společně s časoměřiči jsme nejlepším účastníkům rozdali medaile, diplomy a ceny. Dětem opět všem alespoň drobnost a diplom, ať se mají doma také čím pochlubit. Umístění všech soutěžících v kategorii gumáčků A6 najdete ZDE.

Úderem 18. hodiny jsme opouštěli halu naloženi se vším tím vybavením – neskutečné, co se toho vezlo, a v mém případě ještě s dobrým pocitem, že se vše povedlo. Tedy alespoň já to tak hodnotím.

Fotografie z celodenního  soupeření jsou pak tradičně na TOMTO odkaze.

Závěrem musím poděkovat všem kolegům, kteří mi pomáhali soutěž připravit, všem časoměřičům, kteří v hale strávili celý den měřením našich letových časů a městu Varnsdorf za podporu formou dotačního programu.

MP

Napsat komentář