Halové akrobaty opět ve Varnsdorfu

Dne 15. ledna 2022 uspořádali modeláři z LMK Varnsdorf soutěž halových akrobatů Varnsdorfská Halovka 2022. Po několika letech tak bylo možné ve varnsdorfské sportovní hale opět vidět RC akrobatické létání. Pořadatelé si vytyčili nemalý cíl, když se rozhodli do soutěže začlenit všechny létané kategorie.

Do jednotlivých soutěží se přihlásilo se 14 pilotů z celé ČR, kteří změřili síly v kategoriích RCEA, F3P-AA ,F3P-AP ,F3P-Aeromuzikál ,Pylony a AIR RACE. Na startu se objevili většinou modely firmy RC FACTORY, kterou soutěžně zastupoval tovární pilot Jan Votava ml. Pro diváckou tribunu byla velmi atraktivní akrobacie na hudbu, kdy se pilot snaží sladit akrobatické figury s rytmem a náladou hudby, a také závod kolem pylonů. Snad nejvíce závodníky i diváky pohltil závod AIR RACE – závod kolem šesti pylonů na čas. Divák si při tom ani neuvědomuje, že při těchto rychlostech jsou přetížení na konstrukci letadla větší, než ve skutečných letadlech.

Sláva vítězům, čest poraženým! Soutěžící na prvních třech místech získali poháry a diplom. Všichni závodníci si pak vylosovali hodnotné ceny od firmy RC FACTORY, VR Technik a cukrárny BEA. Občerstvení zajistila Pizzeria KRISTIANO. Na závěr bych chtěl poděkovat nejen sponzorům, ale všem pořadatelům, bodovačům, cateringové službě a městu Varnsdorf, bez jejichž práce a podpory bychom takovéto soutěže nemohli uskutečnit.

Fotografie z akce naleznete ZDE, výsledkové listiny pak TADY.

                                                                                                                                                                                  Jindra

Napsat komentář