Poslední MČR 2021

Máme za sebou i poslední MČR, kterým byla „nejlehčí“ kategorie modelů, modelů halových F1N, A6 a P3. Letos MČR pořádal Víťa Privara v Děčínské hale, a jak už to se soutěžemi poslední dobou je, tak v náhradním termínu, tedy až na konci roku, dne 18.12. 2021. Na ploše stadionu jsme se sešli  po dlouhé době se známými tvářemi létajícími tyto kategorie, včetně modelářů kolegů z Vilémovského klubu. Za nás se MČR zúčastnili Pavel Formánek, Eugen Belo, Miroslav Procházka za dospělé a z dětí Julie Hladíková, Petr Brož a Václav Šulc.

Ráno v 8:00 byla hala otevřena a sotva se soutěžící nastěhovali na plochu a rozložili své tábory, začal pilný trénink kategorie F1N. Rázem byla hala plná házedel od kompozitových speciálů, přes vlastní konstrukce a stavby, až k dobře létajícím modelům ze stavebnice od polských kolegů. Létalo se tradičně na 3 kola po 3 startech. Víťa jako ředitel měl všechno pod kontrolou. Celkem soutěžilo 30 soutěžících. Během dopoledne se tak stihla odlétat všechna kola kategorie halových házedel F1N a nic nebránilo vyhlášení výsledků. V kategorii starší žáci se umístil Vašek Šulc na 4. místě, v kategorii juniorů pak Petr Brož na 1. místě a Julie Hladíková na místě 2. V dospělácích jsem házedla létal jen já a dosáhl jsem na 14. místo. Především u dětí a juniorů byla účast obecně malá. Je to škoda, protože byla šance na dobré umístění.

Po poledni se hala proměnila v oázu klidu. Část soutěžících, kteří létali jen házedla odjela a plochu  plně ovládli „gumáčkáři“. Halou se tak ozývalo „vrčení“ natáčítek gum a po pár zkušebních letech byla i soutěž A6 a P3 zahájena. Celkově o titul mistra republiky bojovalo 16 soutěžících v kategorii A6 a 5 soutěžících v P3. Nejlepších výsledků v obou kategoriích dosáhli kolegové z Kladna a Ostravy, když létali časy k 6 min. Naši gumáčkáři letos zůstali těsně pod stupni vítězů. Pavel Formánek o 15 sekund skončil nakonec na 4. místě, Eugen Belo na 5. místě a mně se povedlo vylétat místo 7. Ve starších žácích se Vašek Šulc probojoval na 2. místo, zatímco kategorii juniorů jsme plně ovládli, stejně jako v házedlech. Petr Brož získal 1. místo a Julie Hladíková 2. místo. Pavel Formánek, který tradičně létá kategorii P3, se umístil rovněž na 4. místě.

Těšení se na tuto soutěž a pohodové létání v děčínské hale pokazila zima, která letos v hale byla a asi nebylo soutěžícího, který by nespěchal do tepla. Kompletní výsledovku a nalétané časy všech kategorií si můžete prohlédnout ZDE.

                                                                                                                                  MP

Napsat komentář