Poslední letošní UŠ

První říjnový víkend se v Nymburku konaly poslední letošní závody kategorie UŠ. Protože se v září kvůli počasí neuskutečnil rakovnický závod, padlo rozhodnutí Nymburskou a Rakovnickou UŠ uspořádat společně. V sobotu 2. 10. se tak letěly obě soutěže, a protože odlétat 2x 3 kola nebylo reálné, rozhodli pořadatelé o odlétání 2 bodovaných kol v obou soutěžích.

A protože mi do žebříčku chyběly 2 výsledky, padlo rozhodnutí, že si pojedu zasoutěžit a nějaké ty body do žebříčku získat. Nakonec se ke mně přidal Jarda Brož, byl na tom s body stejně. Vláďa Svoboda kvůli pracovnímu vytížení nakonec nejel.

Jak jsme s Jardou na místě zjistili, náš záměr byl podobný – vyzkoušet si na soutěži nové složitější obraty. A protože se jednalo o poslední letošní závody bylo by po případné kolizi dost času na opravu modelu.

Jarda tak v sestavě letěl nově natrénovaný dvojitý souvrat a let na zádech, já ležatou osmu a osmu nad hlavou, které jsem trénoval na Rané. Byl to risk, ale někdy se začít prostě musí.

Všechna kola jsme úspěšně odlétali a obraty zvládli bez poškození modelů a nakonec i s pěkným ziskem bodů.

Že bylo rozhodnutí odlétat jen 2 kola od každé soutěže velmi správné jsme všichni schvalovali na sklonku závodů, protože vyhlášení výsledků již bylo téměř za tmy. Být to o půl hodinu později, museli by si ředitelé soutěží svítit baterkami.

Sobota byla super, krásné počasí vyšlo podle předpovědi, jen nárazy větru k odpoledni zesilovaly. Za oba můžu říct, že jsme, i když jsme odjížděli za tmy, byli spokojeni z příjemně stráveného soutěžního dne. Jarda si navíc odvážel bronzovou medaili za dobře zalétané obraty.

Celkové výsledky obou soutěží naleznete ZDE a ZDE.

                                                                                                                                  MP

Napsat komentář