Tři medaile z Mistrovství České republiky

Ono těch mistrovství bylo vlastně několik …

29. srpna   MČR F1H, F1G ,F1J ,P30 Choceň

V dospělácích se z našeho klubu zúčastnili tradičně pánové Tomáš Beneš a Pavel Formánek. Oba v kategoriích F1G a P30.

Pavel Formánek v kat. F1G zapsal 5x max a postoupil do rozletu, kde zalétal krásné 3. místo, takže medaile a bedna. Tomáš Beneš o 19 sec. do rozletu nepostoupil a celkově skončil na 6. místě.

V P30 s nalétanými 5 maximy postoupili do rozletu oba pánové, ale v tvrdé konkurenci nakonec obsadili Pavel 5. místo a Tomáš 7. místo.  Výsledky soutěžících v této kategorii byli velmi kvalitní, o čemž svědčí 3 kola rozletů, než byl znám konečný vítěz. Kompletní výsledovka ZDE F1G a ZDE P30.

11.- .12 září  MČR UŠ a F2B  Svitavy

V této kategorii jediný tradiční účastník z našeho klubu Vláďa Svoboda hájil ve druhém zářijovém víkendu klubové barvy.  V konkurenci velkého počtu soutěžících se Vláďa umístil v kategorii UŠ na 7. místě a v kategorii F2B na 16. místě. Kompletní výsledovka ZDE UŠ a ZDE F2B.

18. – 19. září  MČR F4B a SUM v Hradci Králové

Republika maket a polomat, ale byla o to úspěšnější. Opět tradiční účastníci otec a syn Skurčákové uspěli každý ve své kategorii. Petr Skurčák starší si ziskem 5081 bodů v F4B vybojoval krásné 3. místo a bronzová medaile tak putovala do Rumburka. Petr ml. v žácích byl ještě úspěšnější než táta, byl na bedně a domů si vezl zlatou medaili! Škoda jen, že se dle pravidel mistrovství nedostavil potřebný počet soutěžících a Petr ml. tak nemohl být vyhlášen mistrem republiky.
Kompletní výsledovka ZDE.

25. září MČR mládeže volňásků

Volňásků se letos účastnili jen dvě naše děcka. Je to škoda, protože nominováni byli čtyři, ale Julie Hladíková nakonec nejela a Jakub Chládek den před odjezdem zalehl s chřipkou. Za Varnsdorf tedy bojovali Míša Sochalský v H, F1H a Petr Brož v H. Už na Rané jsem přemýšlel, jak tu letošní republiku absolvujeme a když pak od kluků z Vilémova přišel návrh, že pojedeme busem a jestli se přidáme, souhlasil jsem. Tahle volba se nakonec ukázala jako funkční, jen to ranní vstávání bylo náročné – vyjíždělo se ve dvě hodiny ráno, tak abychom byli do 8 hodin na místě! Za dospěláky jsem jel já a Standa Rudinský.

Počasí vyšlo podle předpovědi na jedničku, a tak jsme na letišti v Moravské Třebové strávili pěkný den. Soutěžní den byl rozdělen do pěti 60 minutových kol, ve kterých se odlétaly postupně všechny kategorie. My dostali přidělená startoviště spolu s Vilémovem, takže žádný stres ani tlak na starty nenastával. S přibývajícími hodinami se oteplovalo a začalo být důležité, v jakém okamžiku model vypustit. Standa se svými zkušenostmi tak dělal našeho startéra a reguloval okamžik startu s cílem vypustit model do termiky. Jo když to vyšlo byly to pěkné lety, když nepřistávali modely do 20 sec. Ale tak to na soutěži chod.

Umístění na bedně jsme tentokrát nezískali. Michal skončil v házedlech 5. a v F1H 8., Petr v juniorech obsadil v házedlech 5. místo. Kompletní výsledovka ZDE.

Všem medailistům gratuluji k dosaženým výsledkům a všem ostatním, kteří se sice neumístili na stupních vítězů, ale našli si čas a chuť soutěžit, velké poděkování za reprezentaci našeho klubu,

                                                                                                                      MP

Napsat komentář