Další místo na bedně a medaile z Mistrovství České republiky upoutaných modelů

O víkendu 12. – 13. září se konalo v Hradci Králové Mistrovství České republiky hned několika kategorií upoutaných modelů. Z varnsdorfského klubu jsem se zúčastnil já (Miroslav Procházka) -kategorie UŠ a Vláďa Svoboda – kategorie F2B a UŠ.

Počasí vyšlo na jedničku, a tak jsme se těšili na pohodový víkend. Přesto, že byla soutěž plánována na celý víkend, nakonec se létané kategorie a kola stihla odlétat v sobotu. Bylo to dáno především nízkou účastí soutěžících v kategorii UŠ, rychlostních modelech, pro neúčast neletícími se kategoriemi, a tím i jednodušší organizací. Někteří soutěžící tak zvládali létat i dvě kategorie.

Vláďovi se dařilo v kategorii UŠ, kde bojoval s obvyklými soupeři Hoblík+Hoblík. Na bednu se však dostal a získal krásné 3. místo. Moje umístění ale bylo na konci startovního pole a na mých druhých závodech upoutanců v životě jsem skončil šestý.

V nejnáročnější kategorii F2B a velké konkurenci obsadil Vláďa 13. příčku a potvrdil si tak, že musí prostě ještě doladit model a hodně trénovat. Nic jsme nerozbili a po aktivně strávené sobotě jsme se vypravili k domovu.

Ještě nějaké závody letos budou tak uvidíme … Kompletní výsledkové listiny najdete ZDE (F2B) a ZDE (UŠ).

Miroslav Procházka
předseda klubu

Napsat komentář