90. narozeniny Vladimíra Holečka

Nejstarší člen našeho modelářského klubu oslavil 16. března 2020 kulaté 90. narozeniny!
Není jím nikdo jiný, než Vladimír Holeček – modelář tělem i duší.

… pan Holeček byl prvním, kdo stál u zrodu historie našeho klubu, když na jaře v roce 1949 na žádost ARČR založil a vedl první modelářský kroužek ve Varnsdorfu, který měl tehdy 20 členů modelářů.

V roce 1951 ale musel pan Holeček nastoupit povinnou vojenskou službu, a tak ho v čele kroužku vystřídal nejprve Jan Kundera a toho následně Jaromír Blaschke. Vladimír Holeček v roce 1955 po ukončení vojny přebírá modelářský kroužek zpět pod své vedení, tentokrát již pod Svazarmem …

Pana Holečka jsme po ohlášení se a dohodě s pečovatelkou navštívili ve složení Procházka M., Rudinský S., Belo E., Formánek P., v sobotu odpoledne. Jak jsme se dozvěděli od pečovatelky, byli jsme netrpělivě očekáváni. Pan Holeček nás přivítal v dobré náladě a hned se pustil do vyprávění, jak jinak než o modelech, modelářích a létání.

Mezi povídáním jsme panu Holečkovi popřáli k jeho 90. narozeninám, předali malé dárky a na zub dorty, které má stále v oblibě. Překvapilo nás, jak dobrou paměť, i v takhle pokročilém věku, má. Také ho zajímalo, jak klub pokračuje.

Hodina povídání uběhla velmi rychle a my jsme, na doporučení pečovatelky, museli návštěvu ukončit. Jsem velmi rád, že se nám povedlo pana Holečka navštívit.

Miroslav Procházka – předseda klubu

Napsat komentář