Naše účast na MČR mládeže volných modelů 2019

Letošním pořadatelem MČR mládeže 21.9. byl LMK Brno a létalo se na letišti v Moravské Třebové. Slibovaná předpověď počasí se nakonec vyplnila  a létalo se za krásného slunečného dne s větrem 0 – 3 m/s. Do tohoto závodu se postupně nominovalo 13 dětí  ústeckého kraje ze třech modelářských klubů . Z našeho  Leteckomodelářského klubu  Varnsdorf  soutěžilo   6 dětí  v kategoriích : P 30, F1G, F1H, H.

Letošním pořadatelem MČR mládeže 21. 9. byl LMK Brno a létalo se na letišti v Moravské Třebové. Slibovaná předpověď počasí se nakonec vyplnila a létalo se za krásného slunečného dne s větrem 0 – 3 m/s. Do tohoto závodu se postupně nominovalo 13 dětí ústeckého kraje ze třech modelářských klubů. Z našeho Leteckomodelářského klubu Varnsdorf  soutěžilo 6 dětí v kategoriích: P30, F1G, F1H, H.

1

Pro některé to byla vůbec první účast na MČR a pro některé naopak poslední, protože příštím rokem již létají za tzv. dospěláky. Soutěž proběhla v naprostém poklidu, přesto se našli jedinci, kteří měli zpočátku trochu stresu z odpovědnosti a dolaďování svých soutěžních modelů. Nakonec se nejlépe za klub LMK Varnsdorf umístil v kategorii H ml. ž. Michal Sochalský z kroužku mladých modelářů při DDM Rumburk. Skončil na krásném 3. místě.

DSCN0463

Závěrem bychom rádi poděkovali  pořadatelům a časoměřičům za ochotu a kvalitní  přípravu letošního MČR a popřáli soutěžícím hodně úspěchů na dalších soutěžích leteckých modelářů. Velké poděkování patří rovněž městům Rumburk a Varnsdorf za poskytnutí dotací, které nám umožnili nejen s kluky trénovat a na soutěž se připravit, ale hlavně se Mistrovství ČR mládeže zúčastnit. Více fotografií ze soutěže naleznete ZDE.

prázdný řádek

Za LMK Varnsdorf  Stanislav  Rudinský