O pohár Tolštejnského panství

Ve dnech 1. – 2. července 2017 proběhlo další kolo soutěže upoutaných modelů O pohár Tolštejnského panství. Letošní kolo se konalo opět na severu Čech, tentokrát v obci Chřibská na tamním upraveném sportovním hřišti. Jako již tradičně, soutěžilo se v kategoriích upoutaných maket F4B, upoutaných polomaket SUM a školních upoutaných akrobatických modelů UŠ. Účast závodníků byla vysoká, a i letos byli zastoupeni modeláři z Německa.

Protože přípravy a organizace soutěže probíhali v dostatečném předstihu, proběhla soutěž bez problémů a jediné, co se nepodařilo zajistit, bylo hezké počasí. Hlavně v sobotu proháněl jak pořadatele, tak i soutěžící opakovaný déšť. Ti odolnější létali v dešti, jiní přikrývali své modely, aby je ochránili před místy silným deštěm. Všudypřítomné vlhko se ale bohužel podepsalo na el. součástech některých modelů, a ty dočasně vyřadilo ze závodu, zatímco piloti sušili své stroje, aby mohli nastoupit do dalšího kola. Ale ani spalovací motory neměly vyhráno, a především v žákovské kategorii soutěžící bojovali se seřízením jejich chodu. Ani v neděli nebylo počasí lepší, a tak jsme si všichni oddychli, když se podařila odlétat domluvená kola jednotlivých kategorií. Kromě běžných kotrmelců modelů při přistání a několika nevydařených startech mohli diváci bohužel shlédnout i dvě velké havárie modelů kategorie SUM, kdy není jisté, zda modely půjdou opravit.

Mezi nejlepší z našeho klubu patří:

Ve dnech 1. – 2. července 2017 proběhlo další kolo soutěže upoutaných modelů O pohár Tolštejnského panství. Letošní kolo se konalo opět na severu Čech, tentokrát v obci Chřibská na tamním upraveném sportovním hřišti. Jako již tradičně, soutěžilo se v kategoriích upoutaných maket F4B, upoutaných polomaket SUM a školních upoutaných akrobatických modelů UŠ. Účast závodníků byla vysoká a i letos byli zastoupeni modeláři z Německa.
Protože přípravy a organizace soutěže probíhali v dostatečném předstihu, proběhla  soutěž bez problémů a jediné, co se nepodařilo zajistit, bylo hezké počasí. Hlavně v sobotu proháněl jak pořadatele, tak i soutěžící opakovaný déšť. Ti odolnější létali v dešti, jiní přikrývali své modely, aby je ochránili před místy silným deštěm. Všudypřítomné vlhko se ale bohužel podepsalo na el. součástech některých modelů, a ty dočasně vyřadilo ze závodu, zatímco piloti sušili své stroje, aby mohli nastoupit do dalšího kola. Ale ani spalovací motory neměly vyhráno a především v žákovské kategorii soutěžící bojovali se seřízením jejich chodu. Ani v neděli nebylo počasí lepší, a tak jsme si všichni oddychli, když se podařila odlétat domluvená kola jednotlivých kategorií. Kromě běžných kotrmelců modelů při přistání a několika nevydařených startech mohli diváci bohužel shlédnout i dvě velké havárie modelů kategorie SUM, kdy není jisté zda modely půjdou opravit.
Mezi nejlepší z našeho klubu patří
F4B Skurčák Petr 4. místo
SUM Skurčák Petr 1. místo
žáci Svoboda Albert 2. místo
Skurčák Petr ml. 4. místo
junioři Řezníček Miloslav 4. místo
senioři Svoboda Vladimír 4. místo

20170724_171325_resized

Umístění všech soutěžících ve všech kategoriích můžete shlédnout v kompletních výsledkových listinách, které jsou ke stažení ZDE. Níže si můžete prohlédnout také krátké videoukázky ze soutěže.