Hradecká soustředěná

V sobotu 20.7.2024 se letěly závody upoutaných modelů v Hradci Králové.

Ráno jsem naložil letadlo a vyrazil, když jsem přijel na místo a zaregistroval jsem se ,zjistil jsem, že v kategorii UŠ nás létá 6 závodníku. Z Varnsdorfských jsem byl ale jediný soutěžící.

V 9:45 šel na start jako první Vašek Betka, já měl startovní číslo 5.

Závody slibovaly souboj mezi Vaškem Betkou a Vláďou Tomkem který Vaška přelétal na našich závodech ve Varnsdorfu 😊.

Václav létal pěkně a jeho předělaný model ze spalováku na elektriku létal dobře. Vladimír pravděpodobně osadil do modelu né úplně nabitou baterii a první kolo odlétal prakticky rovně. Já jsem na Gargamaxe osadil lana z původních kevlarových provázků 🙂  v Hradci při prvním kole mi gargamax táhnul nahoru a na letu na zádech to bylo znát, tak po přistání jsem povolil horní lanko. Druhé kolo bylo už o rozpoznání lepší a bylo to znát i na bodovém ohodnocení.

Do třetího kola jsem nastoupil za lehkého vánku start se mi povedl asi nejlépe v mé historii, po dvojitém souvratu jsem šel na let na zádech z letu jsem měl dobrý pocit po odlétaném třetím kole na zádech jsem se začal připravovat na dva obrácené přemety. První přemet se povedl skvěle druhý začal kopírovat první jen místo výletu nahoru jsem aniž bych chtěl přistál na zádech 🙂 a byl konec třetího kola a jak pronesl Vláďa Tomek mladší – „škoda zatím to vypadalo moc dobře“. Každopádně příjemně strávená sobota pro mě i tak skončila druhým místem gargamax má pouze lehce odbroušenou kabinu a směrovku a dirku v potahu na pravém křídle jinak je plně letuschopný. Vladimír Tomek druhé a třetí kolo odlétal už s plně nabitými bateriemi a Václava opět přelétal o 3 body, takže boj bude asi pokračovat dál. 😊


Jaroslav Brož
                    

Napsat komentář