Klubové polétání Chřibská

Jak jsem slíbil 13.10.2018 bylo naplánováno společné klubové létání na letišti v Chřibské . Od počátku bylo slibováno vcelku pěkné slunné počasí ale větrno .
A přesně tak i bylo. Celý den parádně svítilo sluníčko ale vítr foukal 5m/s.
foto
Po 11 hodině se začali sjíždět první účastníci a vlastně přijížděli ale i odjížděli v průběhu celého odpoledne .  Tak jak kdo mohl .
I přes větrné počasí se nakonec sešlo 14 modelářů ,20 modelů a cca10  rodinných příslušníků a  diváků….
Létalo všechno co jen trochu mohlo od EPP modelů , přes větroně až po velká era. Na řadu přišlo i několik draků.
K dobré náladě přispělo  občerstvení které dovezla dámská část zúčastněných . K chuti přišel guláš od jedné z maminek  a v druhé polovině dne  i opékání buřtů a klobás na dovezené ohništi. Hladem ani zimou tak určitě nikdo netrpěl.
Kromě drobných karambolů nebyla žádná vážná havárie , jen krávy na okolních pastvinách  nějak ty naše modely přitahovaly . Přinést tak zpět model ležící pár desítek cm od skupiny krav  chtělo někdy odvahu. K večeru se vítr chvílemi  uklidnil a tak mohli do vzduchu i lehčí modely nebo opatrnější piloti.
Myslím že se sobotní odpoledne povedlo a všichni kdo dorazili odjížděli spokojeni .
Další podobné akce chceme  v příštím roce zopakovat a budeme rádi když se přidají i ostatní modeláři z klubu .
Sledujte proto naše stránky a včas se dozvíte termíny .
Fotografie z celého odpoledne najdete  v galerii
Miroslav Procházka
LMK Varnsdorf

Jak jsem slíbil 13. 10. 2018 bylo naplánováno společné klubové létání na letišti v Chřibské. Od počátku bylo slibováno vcelku pěkné slunné počasí ale větrno. A přesně tak i bylo. Celý den parádně svítilo sluníčko, ale vítr foukal 5 m/s.

IMG_nast

Po 11. hodině se začali sjíždět první účastníci a vlastně přijížděli, ale i odjížděli, v průběhu celého odpoledne.  Tak, jak kdo mohl. I přes větrné počasí se nakonec sešlo 14 modelářů, 20 modelů a cca 10 rodinných příslušníků a diváků. Létalo všechno, co jen trochu mohlo, od EPP modelů, přes větroně až po velká éra. Na řadu přišlo i několik draků.

K dobré náladě přispělo občerstvení, které dovezla dámská část zúčastněných. K chuti přišel guláš od jedné z maminek a v druhé polovině dne i opékání buřtů a klobás na dovezeném ohništi. Hladem ani zimou tak určitě nikdo netrpěl.

Kromě drobných karambolů nebyla žádná vážná havárie, jen krávy na okolních pastvinách nějak ty naše modely přitahovaly. Přinést zpět model ležící pár desítek centimetrů od skupiny krav chtělo odvahu. K večeru se vítr chvílemi uklidnil, a tak mohly do vzduchu i lehčí modely nebo opatrnější piloti.

Myslím, že se sobotní odpoledne povedlo a všichni, kdo dorazili, odjížděli spokojeni. Další podobné akce chceme v příštím roce zopakovat a budeme rádi, když se přidají i ostatní modeláři z klubu. Sledujte proto naše stránky a včas se dozvíte termíny. Fotografie z celého odpoledne najdete v galerii.

Miroslav Procházka

LMK Varnsdorf