Halový ŽUCH 2018

Letošní Halový Žuch je za námi. I tentokrát Vilémovští modeláři v čele se Zdeňkem Hykšem zorganizovali soutěž pro příznivce halového létání kategorií A6 a F1N. Termín konání byl pro letošek vyhlášen na 24. 2., a tak se okolo oběda začali sjíždět první soutěžící k vilémovské hale. Ve 13 hodin začaly tréninkové lety házedel a od 14 byla zahájena samotná soutěž všech věkových kategorií. Celkem v kategorii házedel přijelo 13 soutěžících a nejpočetněji byli zastoupeni senioři. Před zahájením soutěže gumáků byly výsledky kategorie házedel vyhlášeny spolu s rozdáním diplomů a drobných cen.


20180402_201614

Kategorie A6 byla zahájena přibližně v 15:30 za účasti 10 soutěžících. Nejvíce zastoupenou skupinou byli opět senioři. Soutěže probíhaly bez nejmenšího zaváhání, a tak, dle plánu, byly po 18. hodině vyhlášeny výsledky A6, rozdány diplomy, ceny a soutěžní klání bylo ukončeno.

Po celý čas závodů se o soutěžící vzorně starala paní Blaschová ve svém mini stánku, hladem ani žízní tak nikdo netrpěl. Volný čas o přestávce byl vyplněn ukázkovými lety Františka Formánka s polomaketami na gumový pohon a RC akrobacií halového modelu Mirka Procházky z LMK Varnsdorf. Uznání zaslouží rovněž varnsdorfský modelář Standa Rudinský, který stále ještě s berlemi statečně odlétal všechna kola F1N a skončil na pěkném 5. místě.

Tak jako každý rok potrápila „gumáčkáře„ konstrukce haly, která zachytávala co mohla, a tak přišla na řadu i vysouvací tyč, díky níž se podařilo všechny modely sundat.


20180402_201417


Celkové výsledky obou kategorií jsou ke stažení ZDE.