Hradecká UŠka

25. 5. 2024 se konal v Hradci Králové odložený termín závodů upoutaných modelů kategorie UŠ a rychlíků UR20 a UR25. Nás zajímala soutěž UŠ, a tak jsme se s Vláďou Svobodou a Jardou Brožem domluvili na účasti. Byl to vlastně první letošní závod po zrušení jarní soutěže v Nymburce. Ani jeden z nás zatím neměl zatím moc natrénováno a byli jsme zvědaví, jak nám to půjde.

Vláďa dorazil už v pátek, aby trochu potrénoval a vyzkoušel nové éro, které přes zimu postavil. My s Jardou jsme přijeli v sobotu ráno. Při zápisu soutěžících jsme zjistili, že avizovaná neúčast některých účkařů byla pravdivá. Navíc nepřijeli ještě i další nahlášení. Na startovní listině seniorů jsme se tak ocitli jen my tři z našeho varnsdorfského klubu. Takže souboj varnsdorfských v Hradci. 😊

Dětí nakonec startovalo 5, složeni z hradeckých a nymburských. Celkový počet soutěžících 8 sliboval hladký průběh a vzhledem ke slibované deštivé předpovědi jsme rychlý průběh soutěže přivítali.

V jedenáct hodin jsme měli za sebou dvě soutěžní kola a před sebou hodinovou pauzu, kterou pořádající Vláda Tomek vyhlásil. Naše letové výkony odpovídaly malému natrénování, ale zbývalo ještě jedno kolo. Poslední letové kolo se nepovedlo Vláďovi, který si při obratu škrtnul, ale odnesla to jen vrtule.

Čekání na vyhlášení jsme si krátili sledováním „rychlíků“, Vláďa seřizoval nové éro, Jarda zapůjčil svého Gargamaxe na vyzkoušení svému kolegovi a urazili vrtuli, já odpočíval a sledoval okolní dění. Neodpustili jsme si samozřejmě hecování, kdo z nás bude ten lepší a kdo koho přelítal.

Vyhlášení výsledků bylo rychlé a potvrdilo se Jardovo tvrzení, že kvůli malé účasti budou určitě  všechny věkové kategorie vyhlášeny dohromady. A byly. Místní junioři nás nakonec přelétali – měli holt natrénováno. Já jsem skončil 3., Jarda 5. a Vláďa 6. Těšilo mě, že jsem vyhrál alespoň ten varnsdorfský souboj. 😊 Nějaké ty fotečky najdete ZDE.

První letošní účka máme za sebou, nějaké ty body jsme také získali a čeká nás náš Varnsdorfský upoutanec, na který pilně trénujeme a na který se už těšíme.

                                                                                                                    MP

Napsat komentář