Halový Žuch 2023

Soutěž halových modelů kategorie F1N a A6 se konala 26. 2. 2023 ve vilémovské hale. Již tradiční soutěž pořádána vilémovskými kolegy, které se rádi zúčastňujeme po mnoho let, protože je tam dobrá atmosféra a je to taky v dosahu. Obdivuji modeláře, kteří na takovou akci dorazili až třeba z Karlových Varů a to i přesto, že den před tím pěkně nachumelilo.

Účast byla standardní, Zdeněk Hykš si pochvaloval vyšší počet soutěžících, než na předvánočním polétání a i z našeho klubu přibyl nějaký ten soutěžící. Tedy z dospěláků. Děcka opět nebyla především kvůli nemocem. Za děti z varnsdorfského klubu bojoval jen Kornel Kejř a syn od Tomáše Beneše, Rudolf Beneš. Tomáš vypadá to přišel na chuť halovým házedlům a byl s námi již na druhé soutěži. Druhým „nováčkem“ byl varnsdorfský Milan Soukup. Tak jen kluci ať vám to vydrží a uvidíme se na dalších závodech.

Krátce po poledni byly zahájeny soutěžní lety F1N, a protože bylo účastníků tak akorát, vše se stíhalo podle plánu. Jakmile bylo dolétáno, byly vyhlášeny výsledky. Přesto že letovým časům kralovali kolegové z Ústí nad Labem se svými „uhlíkovými“ speciály, podařilo se Tomáši Benešovi vklínit se mezi ně a obsadil 3. místo. Všichni ostatní jsme skončili uprostřed startovního pole. Naši kluci v mladších žácích skončili na 5. a 3. místě.

V pozdním odpoledni byly zahájeny soutěžní lety gumáčků kategorie A6 a i tady byla účast standardní. Chyběl tentokrát jen Pepa Kubeš. Ač jsme se všichni shodli na tom, že to ten den prostě nelítalo a opravdu velkou část soutěžních letů jsme všichni zakončili usazením modelu někde na konstrukci haly (já 4x ze 6 letů), byly výsledky varnsdorfských tentokrát nejlepší. Rudolf Beneš vyhrál mladší žáky a Eugen Belo, následován klubovými kolegy, za mezi seniory. Umístění nás všech najdete ZDE na výsledkové listině. Fotky ze soutěžního odpoledne jsou uloženy na Rajčeti ZDE.

                                                                                                                                                                     MP

Napsat komentář