Naše letošní účast na MČR

Na konci léta obvykle probíhají poslední Mistrovství České republiky a v některých modelářských kategorií se zúčastňují i naši členové. Ne jinak tomu bylo i letos.

MČR volných modelů kat. P30 a F1G  27. 8 – 28. 8.

Mistrovství České republiky v kategoriích „gumáků“ se letos zúčastnili Pavel Formánek, Eugen Belo a Tomáš Beneš. Na odjezdu se domluvili na Rané. Tomáš jel vlastní osou a Pavel s Eugenem využili nabídky Petra Budaie a cestovali s ním.

V sobotu se létaly větší modely kat. F1G, ve kterých Pavel Formánek nalétal 513 s, do rozletu bohužel nepostoupil a obsadil tak celkově 9. místo, Tomáš pak s časem 452 s obsadil 13. místo.

Zatímco v sobotu panovalo pěkné letové počasí, nedělní soutěžní lety v kategorii P30, ve které létal náš Eugen Belo čekala zima, zataženo s mrholením. Eugen ale i v těchto podmínkách dokázal nalétat 3x max a postoupil do rozletu, kde dosáhl času 113 s. Získal tak druhý nejlepší čas a tedy místo na bedně. Od prvního stupně ho dělilo pouhých 12 s. Výsledovky z obou dnů k nahlédnutí ZDE.

Všem děkuji za reprezentování našeho klubu, pěkné výsledky a Eugenovi blahopřeji ke skvělému umístění.

MČR mládeže volných modelů

Tady budu velmi stručný. Letos jsme se bohužel s dětmi nekvalifikovali. O to větší motivace na příští rok.

MČR upoutaných modelů UŠ 10. 9.

Bývá posledním MČR, kterého se zúčastňujeme. I letos jsme byli připraveni vyrazit do Hradce Králové a bojovat o medaile. Soutěže se nakonec zúčastnili J. Brož a já. V. Svoboda nedokončil včas éro a tak nejel. Letošní mistrovství bylo rozšířeno o kategorii žáků z nymburského klubu Vaška Betky.

O titul tradičně bojovali pánové Hoblík, Dvořáček a my. Respektive J. Brož, který mě pořád o pár bodů přelétává a tak tomu bylo i tady. Přesto, že poslední lety probíhaly za vydatného deště, podařilo se Jardovi dobře zalétat a v celkovém pořadí získat 3. místo, přidal tedy další medaili z MČR do varnsdorfského klubu. Já, jak jsem již uvedl, skončil o 2 body 4. Takže zase těsně …. Titul nakonec získal Richard Hoblík z Rakovníka. Celá výsledovka k nahlédnutí ZDE.

Napsat komentář