Mistrovství ČR halových akrobatů

Hala SPŠ v Třebíči hostila 26. února Mistrovství ČR halových akrobatických modelů. 21. ročníku tradiční soutěže se zúčastnilo 19 pilotů v kategoriích RCEA, F3P-AA, F3P-AP, F3P-AFM, RCHP a AIR RACE. Na soutěž jsem vyrazil již v pátek v 5 hodin ráno vlakem vybaven bednou s modelem, taškou s vysílačem, nabíječkou, bateriemi a nutným proviantem na 3 dny. Třebíč je ve slušné dojezdové vzdálenosti 387 km, téměř 8 hodin jízdy vlakem.

V sobotu nás přivítala nachystaná třebíčská hala a tak jsem ještě před začátkem samotné  soutěže stihl 2 tréninkové lety k seznámení se s halou. V 8:45 byl vyhlášen nástup soutěžících, představení bodovačů a pořadatelů, tak aby v 9:15hod. soutěž vypukla dvěma koly akrobatů a aeromuzikálu, poté následovaly pylony.

Všichni soutěžící v jednotlivých kategoriích obdrželi diplom, nejlepší tři pak příslušné medaile. Na závěr se losovala tombola o modelářské ceny od firem RC FACTORY, HACKER a KAVAN. Z MČR v Třebíči si odvážím bohaté zkušenosti z létání v hale, spoustu skvělých zážitků, celkově 9. místo a 1662 bodů do žebříčku.

Jen škoda, že halová sezóna skončila, o to víc se těším do haly v příští halové sezóně v listopadu s přáním rozšířit naší varnsdorfskou halovou letku na soutěžích o minimálně další 2 piloty.

Jindra

Napsat komentář