Modelářský řádek 3/2013

V závěru měsíce března se létala letošní druhá důležitá halová soutěž Le.č.191 modelů kat. A6 a F1N ve sportovní hale v Děčíně.Při účasti 36 závodníků dosáhli naši zástupci těchto umístění:kat.F1N-halové házecí kluzáky,žáci: 4.místo David Jára,10.místo Sara Staudigelová.
Kat.A6-halové modely s gumovým pohonem,žáci:1.místo David Jára,5.Vojta Hofman,7.Adam Kosina,8.Matěj Semerád,10.Petr Hubálek,11.Julue Hladíková,12.Sara Staudigelová,13.Jakub Wildman.
Kat.P3-halové modely na gumový pohon,senioři:3.místo Pavel Formánek.
Nejdůležitější soutěží však byl Krajský přebor mládeže Ústeckého kraje. Zástupci LMK Varnsdorf jsou složeni z modelářských kroužků DDM Varnsdorf,DDM Rumburk a ZŠ Bílý kostel a v počtu 16 žáků tvořili polovinu startovního pole této nominační soutěže.Postup na mistrovství české republiky mládeže vybojovali v kategorii H m.ž. Vojta Hofman,kat.H s.ž.Miroslav Huk a David Jára.V kat.P30 postupují David Jára a Sara Staudigelová.Do republikového klání se též probojovali žáci z LMK Vilémov -Hájek Martin,Blaschka Petr,Weisgerber Jan o to všichni ve dvou kategoriích (H a A3) .Další postupující za Ústecký kraj jsou Švarcová Klára a Švarc Zbyněk z LMK Děčín,Marek Horký,Roman Horký,Koubek Jan z LMK Terezín.
Mimo uvedené soutěže se našich 7 zástupců,létajících s upoutanými modely, zúčastnilo na společném tréninku upoutaných akrobatů v Sebnitz-nejmladší z naší výpravy Albert Svoboda (7let) ukázal,že bude velkým soupeřem pro německé dorostence.
Nezaháleli ani naši haloví akrobaté.Vposledních dnech letošní drsnější zimy se skupina ve složení Jindra Štrubinský,Míra Navrátil,Roman a Milan Piankovi zúčastnily soutěže v přesné akrobacii v Příbrami.V kategori RCEA při účasti 13 závodníků skončil Jindra Štrubinský na 5.místě (1667 bodů),Míra Navrátil 6.místo (1447 bodů),Roman Pianka 8.místo (1417 bodů) a Milan Pianka 9.místo (1382 bodů).Tento poslední závod zimní halové sezony proběhl v teplé hale,organizace byla perfektní a na závodníky čekalo i zajímavé občerstvení.
Zima skončila a nyní vyměníme lehká halová éra za silnější stroje pro akrobacii pod širým nebem.Pokud se chcete o leteckém modelářství dozvědět více,nebo si třeba vyzkoušet ovládání letedla „bez rizika“,budeme rádi,když navštívíte naše letošní akce pořádané LMK Varnsdorf.Bližší informace na stránkách lmk.varnsdorf.net nebo rpauto.byznysweb.cz
Zapsal JB