Lodičky podruhé – veřejná akce LMK Varnsdorf

Dne 14. 5. 2022 se ve Varnsdorfu konal sraz veteránů s doprovodnými akcemi pro děti. A protože jeden z pořadatelů této akce Vašek Jára je i členem našeho modelářského klubu a jezdí s námi i lodičky, požádal mě o připravení a zorganizování akce pro diváky a pro děti, jako součást srazu. Akce se konala v areálu u rybníku Mašíňák, který se k modelářským aktivitám přímo nabízel.

Obvolal jsem kolegy kteří s námi pravidelně jezdí na lodičky v Dolním Podluží, kdo z nich bude moci přijet, a rázem jsem měl 9 účastníků předváděcí akce s lodičkami a 3 letadly. Bylo dohodnuto. Připraveno a otestováno jsme měli z minulé akce na koupališti a přípravy na předvádění nebyly nikterak složité. Já jsem ale ještě musel stihnout opravit obě lodě po karambolech v Podluží.

Počasí slibovali meteorologové velmi příjemné a tak jsme se v sobotu dopoledne u rybníka sešli podle plánu.  Sice pofukovalo víc než  bylo potřeba, přesto jsem s sebou vzal kromě lodiček i EPP akrobata. Stejně odvážný byl i Zdeněk Matušek, který s sebou přivezl dokonce 2 EPP modely letadel.

Naše vystoupení bylo naplánováno od 11 hodin, ale na místě jsme byli už od 10. Bylo to správné rozhodnutí – měli jsme dost času v klidu vybalit přístřešek, který přivezl Petr Skurčák a společně se Standou Rudínským a Pavlem Lupoměským jsme postavili stoly a naše nové reklamní prapory. Přidali se k nám Petr a Pavel Tomanci a dorazil i Ruda Studený.

Nečekali jsme na 11. hodinu a hned, jak jsme měli připraveno, šly lodičky na vodu. Moderátor akce vyhlásil naší přítomnost a možnost si lodičky nejen prohlédnout, ale i si s nimi zajezdit. Depo doplnil Vašek Jára se svou velkou jachtou na spalovací motor, protože byl však jako pořadatel zaneprázdněn svěřil její obsluhu Standovi.

Všechno fungovalo jak mělo, pouze člun Rudy vypověděl bez šťávy kdesi na rybníku službu a tak čekal až ho vítr zanese ke břehu. I letové ukázky se povedly, byl to sice chvílemi boj s větrem, ale divákům se líbilo. Prakticky nikdo z nás se nezastavil a až do 12 hodin jsme pečlivě vyplňovali okno našeho vystoupení. Zájem dětí o lodičky byl velký, stejně tak o možnost si na vysílači zapáčkovat a zahýbat kormidly modelu letadla.

Udeřila 12. hodina a nám nezbývalo než naše aktivity ukončit a uvolnit prostor hasičům, kteří prostor okolo vody ovládli hned po nás. Kdo chtěl mohl zůstat, kdo nemohl odjížděl domů. Akce se mi moc líbila a jsem velmi rád, že jsou mezi námi modeláři, kteří nemají problém udělat něco navíc a propagovat našeho krásného koníčka. Jen je škoda, že jsou to většinou ti stejní lidé a ta stejná jména. Kluci ještě jednou díky za čas, který jste tomu věnovali. Připojte se k nám i vy ostatní.

Pár obrázků najdete ZDE na Rajčeti.

MP

Napsat komentář